Over ons

Hi!

Er wordt mij vaak gevraagd waarom en hoe Koe op Zolder is begonnen.
En hoe kom ik toch bij die naam?! 

Van 'zelfbedachte tas' tot 'eigen label'


Toen mijn middelste dochter net kon lopen, heb ik voor haar een rugtas gemaakt. Een uil van vilt met allemaal veertjes. Zowel uil als vilt was toen nog helemaal niet zo'n hype, misschien viel hij daarom zo op. In ieder geval werd me toen regelmatig gevraagd waar ik die leuke rugzak had gekocht. En als ik dan uitlegde dat ik hem zelf had bedacht, werd me regelmatig gezegd; 'daar moet je wat mee doen!'

Als kunstacademie-afgestudeerde illustrator was (en ben) ik altijd wel aan het creëren. Maar een rugtas serieus in productie nemen is niet zomaar iets.

Maar het liet me niet los emn na kind nummer 3 (zeg maar toen groep 1 in zicht kwam) kreeg ik rust en ruimte in mijn hoofd om die ene tas uit te denken tot een heus label met meerdere producten. Producten ontworpen vanuit mezelf. 
Iets wat ik graag zelf in huis zou willen maar niet kan vinden. Iets wat ik voor de kinderen maak of als cadeautje voor een vriendin heb bedacht... meestal met een illustratieve inslag en bijzondere details. 

Tja, ik ben nou eenmaal een tekenaar :-)

En mensen vonden het leuk, dat was natuurlijk super!

Toen moest ik op zoek naar een partner om de ontwerpen uit te werken tot prototypes en productielijnen. Want 'even iets uitwerken' lukt nog wel maar het product helemaal verkoopklaar maken is een ander verhaal.

Ik ben namelijk ook een perfectionist...ieder steekje moet precies recht en op z'n plek!

Gelukkig heb ik die partner gevonden en samen met creatief technische duizendpoot Ans Bosman zijn wij
Koe op Zolder.

Een label met unieke, handgemaakte items. We produceren alles in Nederland, met uitzondering van de veertjes op de rugtas. Die worden vanuit een sociaal/maatschappelijk project nu gemaakt door Roma-vrouwen in Roemenië.

We weten dus wie wat maakt, en dat vinden we erg belangrijk. Zo bewaren we de kwaliteit en weten we dat het eerlijk geproduceerd wordt. 

En dan nu die naam... 

Koe op Zolder heeft niets te maken met een koe óf met een zolder. Maar wel met het kinderliedje 'Holderderbolder'. Dat gaat zo: '..holderdebolder, er staat een koe op zolder..'  De naam is catchy en wordt niet meer vergeten wanneer je hem hebt gehoord.

Koe op Zolder, een puur Nederlandse naam, wat staat voor echt 'Dutch Design', van schets tot ontwerp tot eindproduct.